Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z jednání výboru OK ČKAIT Ústí nad Labem dne 7.6.2023

ZÁPIS č. 3/2023
z jednání výboru oblasti ČKAIT Ústí nad Labem, konaného dne 7.6.2023 v zasedací místnosti OK ČKAIT Ústí nad Labem, Mírové náměstí 1/1     

Přítomni:    Ing. V. Brunclíková, MBA, Ing. J. Filip, Ph.D., Ing. P. Hajdina, Mgr. Ing. D. Jedinák, Ing. M. Mandík, Ing. R. Seidl (DK), Ing. J. Vrba, T. Zdvořáček (DK), Ing. J. Zima

Omluveni:    J. Ekrt, V. Fůs, M. Koblížek (DK), Ing. L. Sahulka

Jednání řídil předseda výboru oblasti Ing. Mandík, jednání proběhlo v souladu s programem pozvánky.

1) Kontrola zápisu č. 2/2023 ze zasedání výboru ze dne 29.3.2023
    Bez připomínek.

2) Plán CŽV na 2. pololetí 2023 + zhodnocení již realizovaných akcí v 1. pololetí 2023

Tajemnice Bc. Pakantlová informovala členy výboru o připravovaných akcích celoživotního vzdělávání na 2. pololetí 2023. K akreditaci jsou zatím podány návrhy na 4 webináře JUDr. Kuzmové (Nový stavební zákon; Odpovědnost autorizovaných osob; Správní řád ve vazbě na stavební zákon; Občanský zákoník s vazbou na výstavbu) a dále 1 seminář Ing. Zajíčka (Navrhování vozovek podle revidovaných TP 170). V jednání je i webinář Ing. Zahradnické a také webinář s firmou JABOR, která se zabývá výrobou vaků na kapaliny a výrobou kvalitních plachet a hal.

Mgr. Ing. Jedinák nabídl možnost zajistit webinář „Digitalizace ve stavebnictví“, s čímž členové výboru souhlasili.

Navrhované exkurze na 2. pololetí 2023:
-    Kalich + Oblastní muzeum po rekonstrukci + Městská věž v Litoměřicích, navrhovaný termín: říjen 2023 (zajistí Ing. Brunclíková, MBA ve spolupráci s Bc. Pakantlovou)
-    Rekonstrukce školního objektu 3. ZŠ v Roudnici nad Labem, navrhovaný termín: září 2023 (zajistí J. Ekrt ve spolupráci s Bc. Pakantlovou)

Ing. Hajdina informoval o úspěšné exkurzi „PROTIPOVODŇOVÉ OPATŘENÍ V KARLÍNĚ – RETENCE SPLAŠKOVÝCH VOD“, která se konala dne 11.5.2023 a zúčastnilo se jí celkem 25 autorizovaných osob převážně z oblastní kanceláře Praha. Poděkování patří Petru Veselému a Aleši Suchdolovi za organizaci a seznámení se stavbou.

3)  Různé

3.1.      Stavba dvacetiletí Ústeckého kraje
Hlavním pořadatelem 10. ročníku soutěžní přehlídky je tradičně OHK v Litoměřicích, odborným garantem je OK ČKAIT Ústí nad Labem a OP ČSSI Ústí nad Labem.

Termín pro odevzdání soutěžních návrhů je 1.9.2023 do 12:00 hodin v sídle OHK v Litoměřicích. Soutěžní porota zasedne dne 4.9.2023 již tradičně v zasedací místnosti OK ČKAIT Ústí nad Labem a slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne na výstavišti Zahrada Čech v rámci doprovodného programu zahradního veletrhu Zahrada Čech 2023.

Materiály (propozice + přihláška do soutěže) byly rozeslány všem členům ČKAIT v oblasti a zároveň byly umístěny na webové stránky Komory.

3.2.      Výjezdní zasedání výboru OK Ústí nad Labem a OP ČSSI Ústí nad Labem
Ing. Zima vyzval přítomné k dohodě o společném výjezdním zasedání výboru OK Ústí nad Labem a OP ČSSI Ústí nad Labem. Členové výboru navrhují navštívit historickou budovu Monopol v Teplicích. Součástí výjezdního zasedání bude exkurze na Hvězdárnu v Teplicích (rekonstrukce Severočeské hvězdárny získala ocenění Stavba Ústeckého kraje za rok 2018). Mgr. Ing. Jedinák nabídl předjednat exkurzi s provozovatelem. Termín výjezdního zasedání byl stanoven na 9.11.2023.
    

3.3.      Datové schránky pro členy ČKAIT
Ing. Mandík informoval členy výboru o povinných datových schránkách pro členy ČKAIT, které měly být původně zřízeny k 1.7.2023, ale změnovým zákonem byly odloženy na 1.1.2024.

Podle zjištění a ohlasů je množství členů (včetně vedení Komory) proti datovým schránkám.

4)  Diskuze

4.1.      Účastníci se shodli na termínu příštího jednání Výboru OK ČKAIT Ústí nad Labem dne 13.9.2023 od 15.00 hodin.

 

Příloha:    prezenční listina
Zapsal:      Ing. Mandík

Obdrží:    
- výbor OK ČKAIT +  DK
- Ing. Radek Hnízdil, Ph.D., ředitel Kanceláře ČKAIT