Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z výjezdního zasedání výboru OK ČKAIT Ústí nad Labem dne 22.11.2022

ZÁPIS č. 4/2022
z výjezdního zasedání výboru oblasti ČKAIT Ústí nad Labem, konaného dne 22.11.2022
ve Vinařství pod Radobýlem

Přítomni:
výbor OK ČKAIT:    J. Ekrt, Ing. J. Filip, Ph.D., Ing. P. Hajdina, Mgr. Ing. D. Jedinák, Ing. M. Mandík, Ing. L. Sahulka, Ing. R. Seidl (DK), Ing. J. Vrba, Ing. J. Zima

výbor OP ČSSI:    Ing. Z. Avenarius, Ing. P. Hajdina, Ing. J. Malá, Ing. V. Plánička, Ing. T. Rapp, Ing. R. Scheffel, Ing. J. Zima

Hosté:            Ing. A. Kodysová, MBA; Ing. P. Škorpil, Ing. A. Škorpilová, Ing. A. Vokurka

Omluveni:    A. Bartlová, Ing. V. Brunclíková, MBA, V. Fůs, Mgr. L. Chlupáč (senátor), M. Koblížek (DK), Ing. J. Langerová (OP ČSSI),  Ing. P. Liška (starosta Malých Žernosek + poslanec),  T. Zdvořáček (DK)

V rámci výjezdního zasedání se pořádala exkurze na stavbu „Odstranění kanalizačních výustí Sebuzín, Církvice a Dolní Zálezly a výstavba ČOV.“ V rámci této stavby bude ukončeno vypouštění splaškových vod v těchto obcích do Labe a vybudovaná kanalizace bude svedena do ČOV.

Další částí výjezdního zasedání byla prohlídka moderního vinařského domu Vinařství pod Radobýlem. Součástí byl výklad o používané technologii při výrobě vína. Majitelka vinařství nás seznámila se všemi problémy kolem pěstování vinné révy a výrobě vína. Z důvodu špatného počasí nebyla uskutečněna prohlídka vinohradu s kapličkou a zvonem.

Poté proběhlo jednání výboru, které řídil předseda výboru oblasti Ing. Mandík. Uskutečnilo se jako výjezdní, společné se členy výboru OP ČSSI. Jednání proběhlo v degustační místnosti Vinařství pod Radobýlem v obci Žalhostice.

1) Kontrola zápisu č. 3/2022    

Veškeré úkoly dle zápisu ze dne 14.9.2022 byly splněny.

2) Příprava VHO 2023

Valná hromada se bude konat dne 2.2.2023 na Hradě v Litoměřicích. Součástí valné hromady bude i zahájení putovní výstavy VODA 2020.

Členové výboru schválili program pozvánky na valnou hromadu. Pozvánky se budou rozesílat elektronicky minimálně 21 dní před konáním valné hromady. Členům, kteří nemají e-mailovou adresu v naší databázi, bude pozvánka poslána poštou.

Pozvánky na valnou hromadu pro hosty budou rozeslány v polovině prosince 2022 společně s PF 2023.

Na valné hromadě budeme mít profesionální fotografku Terezu Koptovou.

Po dohodě členů výboru byly objednány dárky pro autorizované osoby, které přijdou na valnou hromadu, a to 5m navíjecí metry s logem ČKAIT. Budou rozdávány u prezence.

Pro členy bude opět zajištěna autobusová doprava z Ústí nad Labem do Litoměřic a zpět.

3)  Celoživotní vzdělávání v 1. pololetí 2023

Bc. Pakantlová seznámila členy výboru s dosud realizovanými akcemi v oblasti. A dále předala všem přítomným seznam akcí celoživotního vzdělávání připravený na 1. pololetí 2023. Tento seznam bude průběžně aktualizován o možné semináře, exkurze či webináře.

V tuto chvíli ještě nejsou uzavřené akce CŽV za 2. pololetí 2022, ale počet účastníků těchto akcí je v naší oblasti okolo 3.500 osob za rok. Co se týče počtu akcí i počtu účastníků, je naše oblast na předním místě v rámci celé republiky v pořádání akcí celoživotního vzdělávání.

4)  Různé

Pamětní medaile
Členové výboru odsouhlasili udělení dvou pamětních medailí v rámci 30 let ČKAIT za celoživotní přínos pro ČKAIT. Oceněn bude Ing. Jiří Zima a Ing. Miroslav Sahulka. Pamětní medaile spolu s pamětními listy budou předány na Valné hromadě.

5)  Diskuze

V rámci diskuze členové výboru poděkovali Bc. Pakantlové za organizační zajištění webinářů.

 

Příloha:    prezenční listina
Zapsal:      Ing. Mandík

Obdrží:    
- výbor OK ČKAIT +  DK
- Ing. Radek Hnízdil, Ph.D., ředitel Kanceláře ČKAIT